Jdi na obsah Jdi na menu
 


DVA SVĚTY

Dva světy

Na této planetě se vytvořily dva světy. Jsou od sebe velice odlišné a ani v jednom světě, nejsou lidé šťastní. V obou světech stále někomu něco chybí, ať už je to láska, nebo peníze. Chtěla bych v tomto povídání vám oba světy přiblížit.

e36fd90fa476c124398827f682314408.jpgPrvní svět je svět bohatých a mocných, Jsou to lidé, kteří mají peníze, majetky a moc. Dalo by se říci, že těmto lidem nemůže nic chybět a proto žijí v pohodě a užívají si života. Jenže to je velký omyl. Tito lidé jsou v neustálém napětí a stresu, protože vynakládají veškerou energii k rozšiřování svých majetků a a bojí se ztráty. Čím více mají tím více chtějí. Jsou ponořeni hluboko do této hmoty a nic jiného pro ně neexistuje. Mají problémy se vztahy, protože se bojí vypočítavosti svých protějšků a nevěří ničemu. To vede k rozchodům a neustálým střídáním partnerů. Tito lidé, přestože mají všechno, tak to nejdůležitější jim chybí a to je empatie a láska. Opovrhují těmi, kdo nejsou na stejné rovině jako oni a uzavírají se do svého přepychu, který je však prázdný bez života.

f05af1b21852ccf2639e1a1098010a8f.jpg

Zjišťují, že i když mají peníze, tak si za ně už není co koupit, všechno mají okoukané, všeho se nabažili a propadají se do vlastní nudy. I když se nám může zdát, že tito lidé si užívají života, mají svá letadla, jachty, paláce, mají i moc, tak ale jejich srdce jsou prázdná. Od druhého světa se distancují a oddělují a nedovedou pochopit nářky a bídu těch druhých. Nikdy nepustí ani korunu na pomoc chudým a staví se do pozice nadřazenosti a to učí i své děti. Tito lidé se málo zajímají o planetu a její devastaci, nezáleží jim na ničem, hlavně že mají své jisté a to jim stačí. Tito lidé jsou silnými manipulátory a z podstaty své nudy vymýšlejí strategie, které jim zpestřují život, jako jsou války, nepokoje, věda, která je spíše zlem než dobrem, vymýšlí jak si zotročit druhý svět, aby jim sloužil, a jsou schopny k tomu použít jakékoli prostředky. Jen malá hrstka mezi nimi je těch, kteří ač jsou bohatí, tak se snaží pomáhat. V podstatě tito bohatí lidé se baví tím, jak druhý svět bojuje za své místo na zemi a za přežití. Nikomu nedokáží naslouchat a každého se snaží pouze přehlédnout.

8bec848b545e3ae3eca927978a6762f1.jpgDruhý svět je svět chudých, těch, kteří musí pracovat, aby si vydělali na živobytí, a nebo těch, kteří jsou natolik lapeni těmi zbohatlými, že se stávají jejich otroky a nejvíce to můžeme vidět v Indii. Tam je naprostá chudoba lidí tak silná, že neví jak se z ní dostat, aby měli na to nejzákladnější živobytí. Největším zločine však je, že v druhém světě, tedy ve světě chudých, jsou ti, kteří na chudobě druhých ještě vydělávají. Neštítí se absolutně ničeho a dokáží svou povýšeností druhého zbavit toho mála co ještě má. A to je na celé Planetě. Stačí se však podívat na náš stát, kde si mnozí hrají na ty bohaté, ale neuvědomují si, že v podstatě zbohatli tím, že druhé okrádají a berou si jejich majetky. A ti, co jsou u moci, tak ti si sami dávají výplaty aby si mohli koupit vše co chtějí, ale je to v podstatě lesklá bída. Svět chudých lidí je velmi náročný a málo kdo je v tomto světě šťastný.

a9b11e9f3effb6157f9e7c5d369ad2bd.jpg

Pro tento svět byly vytvořeny zákony, aby byli tito lidé stále pod dohledem a aby jim bylo dovoleno pouze to, co jim stačí na přežití. V tomto světě však má láska své místo, protože i ti nejchudší, dokáží svou lásku dávat. Dokáží si vážit i toho mála, dokáží se radovat z každého dne. Je velice jednoduché rozeznat první svět od druhého, neboť každý člověk to má vepsané ve tváři. Každý ze sebe vyzařuje to, jak se cítí a jak je nastaven, jenže málo lidí toto umí vnímat. Stačí, když půjdete nakupovat a budete si všímat lidí, vnímat jejich chování, jejich výraz, jak se pohybují a kdo je vnímavý, tak mu bude hned jasné co je ten druhý člověk zač. Dají se rozpoznat i lidé, kteří jsou ve stresu a často i ti, kteří jsou nemocní. To vše se dá vyčíst z tváře, jak z barvy kůže, tak i z dalších indicií, které zde nebudu otevírat. Stačí být pozorný, umět naslouchat a umět se dívat. Svět chudých, to je pojem, který jsme si sami určili a stejně tak svět Bohatých. To lidé se začali vzájemně rozlišovat, lidé se začali zařazovat do škatulek a k tomu si přidali nálepky, jsem chudý, nemám šanci, jsem bohatý a můžu všechno. Je to stejné jako s nemocí, když má někdo rakovinu, tak automaticky ví, že je to smrtelná a nevyléčitelná nemoc. Tato myšlenka způsobuje, že naprosto naplní očekávání. Kdyby se nemoci braly jako nástroj k zamyšlení a zastavení, změny životního stylu, kdyby se brali jen jako přechodné období, které člověk projde a opět bude vše v pořádku, tak věřte, že obrovské množství lidí se naprosto uzdraví. Lidé podléhají klamným názorům druhých a nedokáží si vytvořit vlastní cestu.

holcicky.jpg

Víte, když něčemu dáváte sílu myšlenky, tak to v podstatě oživujete a tvoříte, tak že chudí vytváří bohaté a bohatí zase chudé. Není to komické? Když jsem na toto téma mluvila se svým Andělem, řekl mi že člověk se zamotává do sítí svých představ a iluzí, které se stávají skutečností. Je to jako bychom se chytili do pavučiny a čím více se z ní chceme dostat, tím více nás spoutává. Andělé vnímají ,co se s lidmi děje, vnímají tento společenský rozklad, V podstatě ho zkoumají, protože toto u nich není, když nějaký anděl změní vyzařování, je ze společenství okamžitě vyloučen do nižších tříd. Oni si nemohou dovolit mít ve světelném společenství narušitele, tak se to okamžitě řeší, proto je andělský svět vyrovnaný a harmonický. V současnosti, celý svět pláče, andělé říkají, že náš pláč je slyšet hluboko do vesmíru, a všechny bytosti světla jsou ve střehu, co se s námi dál bude dít. Proto bychom měli přestat dělat mezi sebou rozdíly, nechat každého žít tak jak chce a nepodporovat jeho myšlenky svou vlastní energií. Nastínila jsem tady oba světy, které si lidé vytvořili a když nad tím popřemýšlíte, víte do kterého světa patříte? Mnozí z vás nebudou možná vědět podle čeho to určit, ale vězte, že bohatství není jen ve hmotě, to největší bohatství, je v lidském srdci. Proč jsem toto téma otevírala? Protože se stále více častěji setkávám s lidmi, kteří si stěžují na život a myslí si, že jsou chudí, že nic nemají. A naopak se setkávám s lidmi, kteří se povyšují a myslí si, že nad ně není, že oni všechno vědí, oni jsou ti co rozhodují. A obě strany jsou potopeny ve velké lži. Když je tak poslouchám, je mi z nich smutno, protože ani jeden doopravdy neví, co je bída a co je bohatství. Vše je jen pojem. A stačí jim to vysvětlit, a jejich tváře se okamžitě změní a nastane mír. Lidé jsou jen nevědomí, nikdo jim neřekne, v jakém omylu žijí a když jim otevřete jejich svět, tak pochopí něco, co bylo do té doby pro ně nepředstavitelné. Proto si važte toho co máte i když si myslíte, že je to málo. Přeji vám přátelé ať bohatství z vašeho srdce nikdy nezmizí. Děkuji vám.

649cb52a227e6eec3054a04ec5f899ff.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář